KİTAPLARIM

Yıllar boyunca okuduğum kitapların bir listesini tuttuğum ve kitapların konularına da yer verdiğim kütüphaneme hoşgeldiniz!

Fotoğrafım
Ad:
Konum: Istanbul, Türkiye
myspace layouts

myspace layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

  • Antoloji
  • Yeni Sayfa
  • Timas Yayınları
  • Cuma, Şubat 24, 2006

    Sardalya Sokağı- JOHN STEİNBECK


    ''Sardalye Sokağı'', Steinbeck' in önemli yapıtlarından biridir. Sardalye Sokağı'nın aylak tiplerinin yaşamlarını canlandırıcı bu romanında yazar, ilk bakışta, lirik bir dilde gündelik ve sıradan şeyler anlattığı izlenimini verir. Oysa Steinbeck, bu sokakta yaşayan, maddiyattan çok insanlığa, sevgiye ve arkadaşlığa değer veren insanların gözüyle hayatın bir tablosunu çizmeye çalışır. Yalın yaşamlarının ötesindeki incelikleri ustalıkla sergiler. Yazarın anlattığı bu başıboş ve erdemli kişileri sizlerde seveceksiniz.

    ABD' li yazar John Steinbeck (1902 - 1968), insan - doğa ve insan - insan ilişkilerini, özellikle de, çalışan tüm kesimlerin yaşamlarını anlatmakdaki başarısıyla ünlüdür. Sardalye Sokağı, hiç kuşku yok ki, yazarın en tanınmış yapıtlarından biridir. Küçük insanların serüvenleri hiç bir kitapta böylesine acımasız, ama aynı zamanda böylesine sevecen dile getirilmemiştir. Beğeniyle okuyacağınız çarpıcı bir roman...

    Sardalye Sokağı'nın karmaşasında, hayatın bir yerinden tutunmaya çalışan uyumsuz insanlar -kumarbazlar, fahişeler, ayyaşlar, serseriler ve sanatçılar- yanyana yaşarlar.Sahibi olduğu genelevi sanat gibi işleten kızıl saçlı Dora, Salaş Palası mekan seçen Mack ve onun iyi niyetli zavallılar çetesi, Salaş Palas'ın ve yerel dükkanının uyanık sahibi Lee Chong, korkak ressam Henri ve bu marjinal topluluktaki bilgeliğin ve cömertliğin kaynağı olan Doc.Macera, muziplik ve gerçek hayatın zorluklarıyla harmanlanan Sardalye Sokağı, Steinbeck'in, memleketi Kaliforniya'ya canlı bir selamı.

    0 Comments:

    Yorum Gönder

    << Home