KİTAPLARIM

Yıllar boyunca okuduğum kitapların bir listesini tuttuğum ve kitapların konularına da yer verdiğim kütüphaneme hoşgeldiniz!

Fotoğrafım
Ad:
Konum: Istanbul, Türkiye
myspace layouts

myspace layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

  • Antoloji
  • Yeni Sayfa
  • Timas Yayınları
  • Cumartesi, Mart 11, 2006

    Aşk Mutfakta Pişer- MAEVE BİNCHY


    Maeve Binchy’den yeni aşk tarifleri...Okuldan beri arkadaş olan bir kadın ile bir erkek... Cathy ile Tom. Ortak kurdukları catering flirketinde hayata birlikte direnen iki insan. Ve onların çevresinde yer alan diğer insanlar...Maeve Binchy’in her zamanki gibi ayrıntıyla çizdiği bir sürü karakter... işte Aşk Mutfakta Pişer bu insanlar arasında ve yine İrlanda’da geçiyor. Sıradan tutkularla dolu, sıradan hayatlar süren bildiğimiz, tanıdığımız insanlar arasında. Maeve Binchy okurlarını hiçbir romanında hayal kırıklığına uğratmayan bir yazar, ama Aşk Mutfakta Pişer yine de özel bir yere sahip. Yazarın en sevilen romanlarından biri. Binchy, sınıfsal farklılıklara, İrlanda’daki sosyal değişimlere değindiği romanında elbette her zamanki gibi aşkı ön plana çıkarıyor. Kalp kırıklıkları da var romanın bütününde, ama yazar hüznü neşeyle hassas bir terazi kullanarak dengelemeyi çok iyi başarıyor. Sevgi insanın hayatını değiştiriyor! Herkesin sevgilisi Maeve Teyze de bunu okurlarına her romanında aynı sıcaklıkla anlatıyor. O, bu kirli dünyada sığınılacak bir liman!

    Kitaptan:

    “Cathy’yle yan yana durmuş sebze doğruyorlardı. Bir sandalda birlikte kürek çeker gibi benzer vuruşları, benzer ritimleri vardı. Yaptıkları iş sakinleştiriciydi, aralarında sıcak bir dostluk havası yaratıyordu.
    ikisi de konuşmak için hiç çaba sarf etmeden kısa bir süre için dertlerini unutmufl gibiydi. Yapacak bunca iş, davetlere ulaştıracak bunca yemek, ödenecek faturalar ve düzenleyecekleri asrın düğünü varken bir de Neil ile Marcella’yı düflünmeye vakit yoktu.”

    0 Comments:

    Yorum Gönder

    << Home