KİTAPLARIM

Yıllar boyunca okuduğum kitapların bir listesini tuttuğum ve kitapların konularına da yer verdiğim kütüphaneme hoşgeldiniz!

Fotoğrafım
Ad:
Konum: Istanbul, Türkiye
myspace layouts

myspace layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

  • Antoloji
  • Yeni Sayfa
  • Timas Yayınları
  • Çarşamba, Ocak 11, 2006

    Eugenie Grandet- BALZAC


    Eugenie Grandet, büyük Fransız yazarı H. Balzac'ın İnsanlık Güldürüsü genel başlığı altında tasarlayıp gerçekleştirdiği çok sayıda romandan oluşan o dev yapıtın en çok okunan parçalarından biri. 1833'te yayınlanan bu romanında Balzac, taşra insanlarını ve onların para ile olan ilişkilerini eşsiz bir gerçeklikle anlatır. Cimrilik ve aşk bu romanın iç içe işlenen iki ana teması'dır. Balzac, bu romanında, Grandet Baba'nın büyük malvarlığının alınteriyle açıklanmayacağını gözler önüne serer.


    Balzac'ın İnsanlık Komedisi'nin ilk ve en güzel romanlarından biri olan EUGENIE GRANDET, 1833'de tamamlanmıştır. Klasik bir yalınlıkla anlatılan öyküde, bir taşra kenti olan Saumur'da bir ev merkez alınarak, devrim sonrası Fransa'sı büyük bir duyarlılıkla sergilenmektedir. Altına olan kara tutkusunun boğucu gölgesinde karısı ve kızıyla birlikte yaşamaktadır Grandet. Grandet'in kızı Eugénie, kuzeni Charles'in gelişiyle kendi tutkusuna düşer. Bunu izleyen trajedi, Balzac'ın kaleminden, alayla ve ruh çözümlemeleriyle anlatılır. Okuyunca seveceksiniz.



    Şehrin yukarısında, şatoya çıkan inişli yokuşlu sokağın ucundaki bir evin çehresinde de bu üzgünlük verici ana çizgiler vardır. Şimdi pek tenha olan bu, yazın sıcak, kışın soğuk, yer yer karanlık cadde daima temiz, kuru, çakıllı, bozuk kaldırımın ses çıkarmasıyla, eski şehirden kalma, burçların üzerinden bakan evlerinin sessizliğiyle dikkati çeker. Orada üç kere yüzyıl görmüş evler, tahtadan yapılmışken, gene de sapasağlamdır, çeşitli görünüşleri de Saumur'un bu kısmına antikacıların, sanatçıların dikkatini çeken değişik güzelliğe
    hayli yardım eder...

    0 Comments:

    Yorum Gönder

    << Home