KİTAPLARIM

Yıllar boyunca okuduğum kitapların bir listesini tuttuğum ve kitapların konularına da yer verdiğim kütüphaneme hoşgeldiniz!

Fotoğrafım
Ad:
Konum: Istanbul, Türkiye
myspace layouts

myspace layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

  • Antoloji
  • Yeni Sayfa
  • Timas Yayınları
  • Perşembe, Ocak 12, 2006

    Uğultulu Tepeler-EMİLY BRONTE


    Emily Bronte'nin 1847'de yayımlanan ilk ve tek romanı Uğultulu Tepeler, Romantizm okulunun kutsal kitabı, zirvesi kabul edilir. Kimi uzmanlara göre, İngiliz dilinde yazılan en sağlam roman olan kitapta öykü, Uğultulu Tepeler'deki evi ziyaret eden Lockwood ile Earnshaw ailesinin kahya kadını Bayan Dean'ın ağzından aktarılır. Bir dizi geri dönüş ve zaman sıçramalarıyla Heathcliff'in çok genç ölen büyük aşkı Catherine'e hastalıklı bir tutkuyla duyduğu aşk, Heathcliff'in kendisini yaşamdan soyutlaması, aksi ve huysuz bir adam olarak korumasıyla gizlenmeye çalışılır. Hayaller içinde yaşayan Heathcliff yeniden Catherine'e kavuşacağı ölümü arzular. Uğultulu Tepeler: Romantizmin uğultulu zirvesi.

    Emily Bronte’un romantizmin en üst noktası kabul edilen ve yazarın hayatı boyunca yazdığı tek kitap olan “Uğultulu Tepeler”, ‘Aşkın gereği nedir?’i sorguluyor. Birbirlerine aşık olan, ama zaman içinde farklı yerlere sürüklenen bir çiftin çocuklarının da birbirlerine aşık olmaları ile iyice sarpa saran bir/birçok aşk öyküsü… Romantizm akımının önemli temsilcilerinden biri olan “Uğultulu Tepeler” kimsesiz Heatcliff ve birlikte büyüdüğü Cathy’nin nefretle beslenen ölümcül ve ölümsüz aşk hikayesini anlatıyor.


    Yorkshire kırlarını ziyaret eden Bay Lockwood, bu yolculuğu sırasında ilginç insanlarla karşılaşır. Birkaç ay kalmak için Bay Heathcliff'ten bir kır evi kiralayan Lockwood, o yöredeki insanlardan, birçük kuşak önce gerçekleşmiş trajik bir öykü dinler. Kaba ve zalim görünüşlü Bay Heathcliff gerçekte kimdir?Aşk, hırs ve intikam duyguları ile örülmüş eşsiz bir kurgu !

    0 Comments:

    Yorum Gönder

    << Home